GTOptions review

Sinds 2 juli 2018 is de marketing, verkoop, en distributie van binaire opties aan retailbeleggers in Europa verboden door de ESMA. Het onderstaande artikel is geschreven vóór de ingang van dit verbod. Wij hebben het artikel online laten staan ter informatie, maar je moet dit niet zien als aansporing om te handelen of als financieel advies. Als een broker jou als particulier binaire opties verkoopt, overtreedt hij de wet en riskeert een boete. 

Als je op zoek bent naar een alternatieve belegging waarmee je geld kunt verdienen door actief te handelen, dan zijn CFD's erg interessant! Lees hier alles over de handel in CFD's.

Het ESMA verbod geldt niet voor professionele beleggers. Ben je een financiële pro? Dan kun je met deze link handelen in binaire opties.

 

 

UPDATE: GTOptions was een binaire opties broker die zichzelf aanprees als "the best binary options broker" en "the most trusted binary options broker". Dat was een nogal twijfelachtige claim, omdat deze broker nooit een licentie van een financiële toezichthouder heeft gekregen. In 2018 was het bedrijf plotseling van de aardbodem verdwenen.

 

 

DE ONDERSTAANDE TEKST IS VEROUDERD

Deze binaire opties broker is operationeel sinds 2011. GTOptions is eigendom van The World Marketing Global Ltd. met hoofdzetel in het Verenigd Koninkrijk. Dit bedrijf heeft nog geen licentie om financiële activiteiten uit te voeren in het VK of elders. Hoewel een dergelijke licentie voor binaire opties brokers niet verplicht is, is het wel een stukje extra zekerheid als het misgaat.

Naar eigen zeggen is GToptions bezig met de aanvraagprocedure van een licentie van het Cypriotische CySec. Op het moment van schrijven zegt de broker alle regels van CySec na te leven, en te verwachten vóór het eind van 2016 een licentie te hebben. Vooralsnog is echter niets zeker, en als er nu iets misgaat kun je met klachten nergens terecht.

Het handelsplatform

GTOptions maakt gebruik van de Spot Option software die haar deugdelijkheid al ruimschoots bewezen heeft. Deze technologie staat garant voor een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk handelsplatform dat meteen vanuit je browser geopend kan worden. Dit web-gebaseerd platform heeft ons in deze GTOptions review vooral gecharmeerd omdat je er al na enkele muisklikken vertrouwd mee bent.

GT Option recensie handelsplatform

Afhankelijk van je eigen behoeften en wensen kun je kiezen uit vier verschillende interfaces. Handelaars die veel transacties uitvoeren, zullen opteren voor de 'multi-view' optie. Handelaars die van een doorgedreven analyse houden, zullen eerder de gedetailleerde grafiekweergave verkiezen.

Het is belangrijk dat we op elk ogenblik en van waar dan ook onze transacties op de voet kunnen volgen. Daarom heeft GTOptions een mobiele applicatie voor je smartphone ontwikkeld die via de website gedownload kan worden.

Aanbod en rendement

Het aanbod aan verhandelbare activa is bij GT Options niet overweldigend. We telden slechts een 80-tal activa verspreid over aandelen, indices, commodities en currencies. Het aandelenpakket bestaat maar uit ca. 25 aandelen, waardoor de liefhebbers van aandelen wat op hun honger zullen blijven zitten. Met de keuze uit 7 verschillende grondstoffen zijn we in deze GTOptions review wél tevreden. Ook het aanbod van 24 verschillende beursindexen is voor ons meer dan voldoende. Hetzelfde kan gezegd worden van de muntparen (forex), want met 14 verschillende combinaties kan ook de doorgewinterde handelaar aan de slag.

GTOptions biedt volgens haar website zes "verschillende" typen binaire opties aan:

  • Hoger/lager opties: Dit is de eenvoudigste manier om te handelen in opties want je moet alleen maar inschatten of de koers van de onderliggende activa zal stijgen of dalen.
  • Lange termijn opties: Hier is het principe hetzelfde als bij de hoger/lager opties, met dat verschil dat de expiratiedatum op het einde van de dag, het einde van de maand, of zelfs op nog langere termijn gesitueerd is. (De broker onderscheidt dit als een apart type optie, maar volgens ons is dit gewoon een high/low optie.)
  • Paren: Bij dit type binaire opties moet je inschatten welk van de twee activa het binnen de vastgestelde periode beter zal doen dan de andere. Dit is een uitstekende manier om bijvoorbeeld te profiteren van een bedrijf dat het beter doet dan zijn concurrent.
  • Dynamische opties: Hier bepaal je volledig zelfstandig de expiratiedatum en de omvang van het risico. (Maar het blijft een hoger/lager optie.)
  • Sell option/Rollover option: Als je merkt dat een bepaalde investering zijn doel niet zal halen, kun je tot een uur voor het verstrijken van de expiratiedatum je activa alsnog verkopen of de looptijd verlengen. (Zie je een patroon? Dit is een handige functie, maar het gaat gewoon over een up/down binaire optie.)
  • One touch optie: Bij dit type binaire opties moet je bepalen of de koers een door jou vastgestelde prijs al of niet zal halen. Als de optie deze koers haalt, win je. Zo niet, dan is de investering verloren.

De uiteenlopende manieren om de onderliggende activa te verhandelen, maakt van GTOptions een geschikt handelsplatform voor ervaren gebruikers. Daar staat tegenover dat beginnende gebruikers meer tijd zullen nodig hebben om het platform volledig te doorgronden.

De functie SPOT Follow vinden wij een nuttig instrument om te leren uit de succesvolle transacties van de meer ervaren handelaars. Dit is een vorm van het populaire 'social trading'. Door de handelsstrategieën van succesvolle traders te kopiëren, kun jij ook je winst maximaliseren.

Als we het in deze GTOptions review hebben over rendement moeten we toegeven dat deze online broker met uitbetalingspercentages die variëren van 70 % tot 600 % het zeer goed doet. Voor de klassieke transacties bedraagt het rendement maximaal 90 %, wat uitstekend is. Met de One Touch options kan het uitbetalingspercentage zelfs oplopen tot 600 % van het geïnvesteerde bedrag (maar dat is bij een koersdoel dat moeilijker te halen is).

GTOptions binaire opties mobiele app

Educatief materiaal

GTOptions biedt voldoende educatief materiaal aan. Zowel voor beginners, als voor meer gevorderde handelaars zijn er verschillende interessante video's beschikbaar. Daarnaast is er een gratis eBook om de kunst van het handelen in binaire opties onder de knie te krijgen. Voor een meer persoonlijke benadering kun je terecht bij een senior broker die je wegwijs maakt in de verschillende functies van het handelsplatform.

Accounts, minimuminleg, positiegrootte en bonussen

In deze GTOption review moeten we een onderscheid maken tussen drie verschillende accounts: ten eerste is er de GTO Mini account met een minimale inleg van € 250. Ten tweede is er de GTO Gold account met een minimale inleg van € 1.000. Het verschil tussen de Mini en de Gold account is gelegen in het feit dat je bij de Gold account een senior broker krijgt toegewezen die je bijstaat met raad en daad. Als je minimaal € 5.000 stort, open je automatisch een GTO VIP account, waarmee je (onder voorwaarden) tot 50 % van je investering als bonus terugkrijgt (bovenop de welkomstbonus die GTOptions biedt; zie hieronder).

De minimale positiegrootte van €25 maakt het handelsplatform minder geschikt voor beginnende handelaars. Bij een inleg van 250 euro kost elke trade je 10% van je account; teveel om aan behoorlijk risicomanagement te kunnen doen. De maximale positiegrootte van €1.000 moet voldoende zijn voor gemiddelde handelaars (met een accountgrootte tot €50.000).

Geld storten kan in drie verschillende munteenheden: EUR, GPB en USD. Dit doe je via creditcard of via een gewone bankoverschrijving, met een minimale inleg van €250. De minimale geldopname via creditcard, bankoverschrijving of Skrill bedraagt € 100. In deze broker review willen we er wel op wijzen dat er voor opnames via bankoverschrijving kosten van € 25 in rekening worden gebracht, wat veel te hoog is.

GTOptions adverteert met een binaire opties bonus van 150% bovenop je eerste storting. Dat is echter alleen voor de financieel gegoede handelaars wanneer ze een bedrag van meer dan € 5.000 euro storten (op een VIP account). De bonus voor 'gewone' optiehandelaars loopt op tot 100%, maar voor kleinere eerste stortingen is deze beduidend lager. Vindt hier uit hoeveel bonus je krijgt op je eerste storting.

Klantenservice en ondersteuning

De gebruikers van GTOptions die hebben gekozen voor minstens een Gold account, hebben de mogelijkheid om hun vragen voor te leggen aan een persoonlijke accountmanager, maar kunnen ook altijd terecht bij de klantenservice. Je kunt deze klantenservice telefonisch bereiken, per e-mail of via de live chat die je terugvindt aan de rechterzijde van het scherm. Ook de FAQ rubriek is behulpzaam om het hoofd te bieden aan de eerste vragen over het gebruik van het platform.

De website zelf is beschikbaar in zeven verschillende talen, zij het niet in het Nederlands. Dat vinden wij jammer. Er is echter wel ondersteuning in de Nederlandse taal voorzien, waarover wij in deze GTOptions review alleen maar tevreden kunnen zijn. Een overzicht van de contacttelefoonnummers vind je terug op de website van GToption.

Conclusie over GT Options

GTOptions is dankzij de uitgebreide mogelijkheden om de onderliggende activa te verhandelen een aardige online broker. Ook het handelsplatform zelf is qua balans tussen veelzijdigheid en gebruiksgemak naar tevredenheid. Het aanbod aan educatief materiaal is niet meteen het meest omvangrijke dat er op de markt van de financiële brokers terug te vinden is, maar biedt toch voldoening.

Waar GT Option echt tekortschiet is in het aanbod van verhandelbare activa. 27 aandelen is simpelweg niet voldoende voor de meeste binaire opties traders. Verder maakt de minimum-positiegrootte van €25 dit platform minder geschikt voor beginnende gebruikers.

De belangrijkste tekortkoming van GTOptions is dat ze geen licentie van een financiële toezichthouder heeft. We waarderen dat deze broker bezig is om een CySec licentie te verkrijgen, maar zo lang die er nog niet is, zetten we hier een vraagteken bij.

 

 

GTOptions review samenvatting:

Beoordeling: geen
Minimale positiegrootte: $25
Looptijd van opties: 60 seconden tot enkele maanden
Binaire opties op: 27 aandelen, 24 beursindices, 14 forex paren en 7 commodities
Gereguleerd: (Nog) niet gereguleerd door CySEC
Software platforms: Web-based trading (SpotOption)
Minimale eerste storting: $250
Betalingsmogelijkheden: Mastercard VISA Skrill NETeller CashU Bankoverschrijving

 

Tags:

Gerelateerde artikelen

Binaire opties broker reviewsBinaire opties broker reviews
Het handelen in binaire opties doe je via een binaire opties broker. Er bestaan veel verschillende brokers, en het is niet altijd makkelijk om de verschillen te zien. Daarom hebben we deze pagina met recensies (Engels: 'reviews') van binaire optie brokers gemaakt. Met behulp van de broker reviews...
Wat doet een binaire opties brokerWat doet een binaire opties broker
Alle handel in binaire opties verloopt via brokers. Een inleiding over binaire optie brokers kun je hier lezen. In dit artikel gaan we dieper in op wat een binaire opties broker precies doet. De activiteiten van een binaire opties broker De voornaamste taak van een binaire opties broker is...
Regulering van binaire opties door de AFMRegulering van binaire opties door de AFM
In Nederland verstrekte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tot voor kort geen vergunningen aan brokers in binaire opties. Dit verbod werd echter ondermijnd doordat binaire opties wel erkend worden op Europees niveau. Dat is vastgelegd in de Europese MiFID richtlijn betreffende de markten voor...
Review van broker Binary.comReview van broker Binary.com
Binary.com is een professionele broker in binaire opties, forex, en CFD's, die al sinds 2000 bestaat. Binary.com heeft een van de meest uitgebreide software pakketten, waarmee je diverse geavanceerde analyses kunt uitvoeren. Tegelijkertijd maakt dat van Binary.com niet de meest eenvoudige...

Deel deze pagina met je vrienden en kennissen

Deel dit met anderen

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Aanbieding

handel professioneel in binaire opties

Disclaimer

De handel in binaire opties is inherent risicovol. Met binaire optiehandel kan men in korte tijd veel geld verdienen of veel geld verliezen. In Europa is de verkoop, marketing, en distributie van binaire opties aan particulieren verboden. De strategieën en handelstips op deze site zijn alleen bestemd voor professionele traders. Voor alle overige bezoekers dient de inhoud van de site die gaat over binaire opties enkel ter informatie en vermaak.

De handel in forex en CFD's is risicovol. Door gebruik van een hefboom loopt men een grotere kans om zijn investering kwijt te raken. Tussen de 60 en 80 procent van de retailbeleggers lijdt verlies met CFD trading. Het is belangrijk dat de bezoeker goed begrijpt hoe CFD's werken, en nagaat of hij zich het risico wel kan permitteren.

Binoptie.nl is een informatieve website over het online actief beleggen in forex, CFD's, en binaire opties. Wij doen ons best om accurate en betrouwbare informatie te geven, maar wij verstrekken geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Alle beslissingen die de bezoeker neemt op basis van de inhoud van deze website zijn voor eigen risico en de verantwoordelijkheid van de bezoeker; noch Binoptie.nl, noch haar eigenaar(s) en/of medewerker(s) kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de resultaten daarvan. Binoptie.nl is uitsluitend bedoeld voor Nederlandse volwassenen. De site is uitdrukkelijk niet geschikt voor Belgische particulieren.