Referendum Italië

Sinds 2 juli 2018 is de marketing, verkoop, en distributie van binaire opties aan retailbeleggers in Europa verboden door de ESMA. Het onderstaande artikel is geschreven vóór de ingang van dit verbod. Wij hebben het artikel online laten staan ter informatie, maar je moet dit niet zien als aansporing om te handelen of als financieel advies. Als een broker jou als particulier binaire opties verkoopt, overtreedt hij de wet en riskeert een boete. 

Als je op zoek bent naar een alternatieve belegging waarmee je geld kunt verdienen door actief te handelen, dan zijn CFD's erg interessant! Lees hier alles over de handel in CFD's.

Het ESMA verbod geldt niet voor professionele beleggers. Ben je een financiële pro? Dan kun je met deze link handelen in binaire opties.

 

 

Referendum Italië 4 december 2016

Vandaag, zondag 4 december 2016, stemmen de Italianen in een refendum over de plannen van Matteo Renzi over de hervorming van de grondwet. Dat klinkt als een lokale kwestie die vooral Italië aangaat. Maar de gevolgen voor heel Europa kunnen groot zijn. Dat zal ook te merken zijn op de financiële markten.

Omdat het referendum in het weekend wordt gehouden laten de markten pas maandag van zich horen. Als het Italiaanse volk 'nee' stemt, houd dan rekening met een flinke schok bij de opening van de Europese beurzen. Dat biedt kansen voor binaire optiehandelaars. Als je slim bent dan bereid je je alvast voor op maandag met je optieposities.Waar gaat het referendum over?

Kort gezegd wil premier Renzi met het referendum de politieke macht in Italië centraliseren. Daartoe worden zowel de samenstelling als de bevoegdheden van het Italiaanse parlement gewijzigd. Het belangrijkste punt is dat nieuwe wetten niet langer door de Eerste Kamer goedgekeurd hoeven te worden, waardoor de regering en de Tweede Kamer meer macht krijgen. De voorstanders van de grondwetswijziging vinden dat dit het bestuur van het land stabieler en slagvaardiger maakt. Als het referendum er niet door komt heeft de premier beloofd om af te treden.

Er zijn echter ook veel tegenstanders van de aanpassing van de grondwet. De belangrijkste tegenstander is de 'Five Star Movement' van Beppe Grillo, een anti-establishment en anti-Europa partij. Maar ook de conservatieve partij van voormalig premier Berlusconi, Forza Italia, is tegen. Zij vinden het voorstel autoritair en ondemocratisch. Ze zijn bang dat sociaal-democraten (de partij van Matteo Renzi) teveel macht krijgen.

Maar waar gaat het referendum écht over?

Dat zijn de argumenten op papier. Maar er speelt veel meer. Omdat Matteo Renzi zijn politieke carrière heeft vastgebonden aan de uitkomst van het referendum, wordt het ook gezien als een stem over het vertrouwen in de regering. Een 'nee' stem is een slag voor de gevestigde orde. Een partij zoals de vijfsterrenbeweging (M5S) vind dat het allemaal anders moet, en dat het Italiaanse volk meer te zeggen moet krijgen. In die zin is de beweging vergelijkbaar met de Nederlandse PVV of de Amerikaanse Donald Trump.

Iets anders waarin M5S lijkt op de PVV is dat de partij een sterk anti-Europa standpunt inneemt. Waar de huidige Italiaanse regering een voorstander is van Europese integratie, zien veel Italianen dat helemaal niet zitten. En daar liggen de belangrijkste gevolgen van het referendum: als het volk 'nee' stemt wordt dat door velen opgevat als een stem tegen Europa.

Een Italiaanse Brexit

Net als veel andere Europese landen heeft Italië te maken met grote economische problemen. De vluchtelingencrisis heeft dat alleen maar erger gemaakt. Veel Italianen willen daarom af van Europa, af van de Euro, en de grenzen dicht gooien voor immigranten. Op deze gevoelens speelt M5S handig in. Als de uitslag van het referendum 'nee' wordt en Matteo Renzi aftreedt, geeft dat de vijfsterrenbeweging een flinke zet in de rug. En partijleider Grillo heeft al aangekondigt dat als hij de macht krijgt hij een referendum zal houden of Italië in de Eurozone moet blijven.

Italië is de derde economie van de Eurozone. Het is maar de vraag of de Euro die klap zou overleven. En met de naar binnen gekeerde houding van M5S verliest ook de Europese Unie nog verder aan kracht. Een 'nee' op het referendum vandaag is daarom slecht voor de Euro en slecht voor de economieën van Europa.

De uitkomst van het referendum is erg onzeker. Het 'nee' kamp heeft een kleine voorsprong in de opiniepeilingen met 53,5%. De internationale gokmarkten schatten de kant op een 'nee' op 77%. Maar er kan nog van alles gebeuren. 20% van de Italianen zegt nog niet te weten wat ze gaan stemmen. En als een groot deel van de aanhangers van M5S besluit thuis te blijven kan het 'ja' kamp prima de overwinning binnenhalen.

Strategie voor actieve beleggers

Vooralsnog gaat het 'nee' kamp aan kop in de peilingen, en dat is slecht nieuws voor Europa. Als de uitkomst inderdaad 'nee' wordt, verwacht dan een directe koersdaling van de Euro ten opzichte van andere munten zoals de Dollar en de Yen. Ook moeten de Europese beurzen in dat geval maandagochtend waarschijnlijk inleveren, vooral in Italië zelf, maar ook in Frankrijk, Duitsland, en Nederland. Omdat Europese banken diverse leningen aan Italië hebben uitstaan die al op het randje van de afgrond balanceren worden zij waarschijnlijk het hardst geraakt. Binaire optie beleggers die hierop willen inspelen kopen put-opties ('lager') op:

  • de EUR/USD;
  • de FTSE MIB, de DAX of de CAC40;
  • banken zoals Societe Generale of Deutsche Bank.

Omdat het referendum in het weekend gehouden wordt, is de aankoop van de opties moeilijk te timen. De beurzen zijn op zondag immers gesloten. Dat biedt echter ook een bijzondere kans. In het weekend kun je bij Anyoption 'high yield one touch' opties kopen. Die geven een extra hoog rendement (150-380% bovenop je investering) als de koers vóór het eind van de week een bepaald niveau aantikt. Die niveau's zijn normaal moeilijk te halen omdat ze ver van de huidige koers af liggen, maar met een schok zoals we die zagen na het Brexit referendum ligt het binnen de mogelijkheden.

Aantrekkelijke 'one touch' opties om te speculeren op een 'nee' uitslag van het referendum zijn:

  • USD - EUR low (150-300%)
  • DAX low (200%)
  • Euro Stoxx 50 low (180%)

Een tweede kans is maandagochtend direct nadat de beurzen openen. Wat we zagen bij het Brexit referendum in het Verenigd Koninkrijk en de presidentsverkiezingen in Amerika was dat de markten in de nacht heel heftig op de uitslag reageerden en de koersen bij de beursopening de volgende ochtend enorm gedaald waren; maar in de loop van de eerste beursdag werd dat verlies weer grotendeels goedgemaakt.

Bij een Italiaans 'nee' loont het dus om de FTSE MIB, de DAX, de CAC40, Franse en Duitse banken, en ook de AEX in de gaten te houden. Als die maandagochtend met een enorm verlies openen, dan is er flink ruimte voor herstel. En de koers hoeft zich maar een beetje te herstellen om met een binaire call optie ('hoger') al het volledige rendement van 70-90% te boeken.

Verdien aan het Italiaanse referendum met binaire opties

Je kunt ook beide strategieën combineren: inspelen op de koersval met een 'one touch' optie, en dan verdienen aan de rebound met eeen gewone 'higher' binaire optie. Let wel, dat is in het geval van een 'nee' uitslag. Stemmen de Italianen 'ja', dan is het waarschijnlijk business as usual, en hoef je weinig vuurwerk te verwachten op de financiële markten.

Profiteer van deze kansen om te handelen

De broker bij uitstek om te handelen op het Italiaanse referendum is Anyoption. Anyoption scoort uitstekend in de broker reviews, en is een van de weinige brokers die in het weekend 'one touch' opties met een rendement tot 380% aanbieden.

Om het handelen extra aantrekkelijk te maken krijg je bij Anyoption tot 100% bonus bovenop je eerste inleg*. Zo verdien je dubbel aan het Italiaanse referendum. Klik hier om een handelsrekening te openen bij Anyoption.


begin direct met handelen in binaire opties

*Voorwaarden zijn van toepassing. Lees de voorwaarden aandachtig op de website van de broker. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Tags:

Gerelateerde artikelen

Binaire opties strategie: de 'one touch' optieBinaire opties strategie: de 'one touch' optie
Met binaire opties kun je op verschillende manieren speculeren op koersveranderingen. De meest elementaire variant is de hoog/laag-optie: hierbij voorspel je alleen de richting waarin de koers verandert. Een meer geavanceerde strategie met binaire opties is gebaseerd op de one-touch optie, ook wel...
Anyoption reviewAnyoption review
UPDATE: Anyoption accepteert sinds 28 juni 2017 geen nieuwe klanten meer. Het bedrijf heeft plannen om zijn aanbod in de toekomst helemaal stop te zetten. Wij adviseren bestaande klanten om hun rekeningtegoed op te nemen, en over te stappen naar een nieuwe broker. Een lijst met goede binaire...
Binaire opties broker reviewsBinaire opties broker reviews
Het handelen in binaire opties doe je via een binaire opties broker. Er bestaan veel verschillende brokers, en het is niet altijd makkelijk om de verschillen te zien. Daarom hebben we deze pagina met recensies (Engels: 'reviews') van binaire optie brokers gemaakt. Met behulp van de broker reviews...
Verdien aan de Amerikaanse presidentsverkiezingenVerdien aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen
Nog een paar dagen en dan is het zover. Op dinsdag 8 november 2016 kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Wordt het multimiljardair Donald Trump of ex-first-lady Hillary Clinton? De uitslag zal een flinke impact hebben op de financiële markten. Sommige economen voorspellen dat bij een...

Deel deze pagina met je vrienden en kennissen

Deel dit met anderen

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Aanbieding

handel professioneel in binaire opties

Disclaimer

De handel in binaire opties is inherent risicovol. Met binaire optiehandel kan men in korte tijd veel geld verdienen of veel geld verliezen. In Europa is de verkoop, marketing, en distributie van binaire opties aan particulieren verboden. De strategieën en handelstips op deze site zijn alleen bestemd voor professionele traders. Voor alle overige bezoekers dient de inhoud van de site die gaat over binaire opties enkel ter informatie en vermaak.

De handel in forex en CFD's is risicovol. Door gebruik van een hefboom loopt men een grotere kans om zijn investering kwijt te raken. Tussen de 60 en 80 procent van de retailbeleggers lijdt verlies met CFD trading. Het is belangrijk dat de bezoeker goed begrijpt hoe CFD's werken, en nagaat of hij zich het risico wel kan permitteren.

Binoptie.nl is een informatieve website over het online actief beleggen in forex, CFD's, en binaire opties. Wij doen ons best om accurate en betrouwbare informatie te geven, maar wij verstrekken geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Alle beslissingen die de bezoeker neemt op basis van de inhoud van deze website zijn voor eigen risico en de verantwoordelijkheid van de bezoeker; noch Binoptie.nl, noch haar eigenaar(s) en/of medewerker(s) kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de resultaten daarvan. Binoptie.nl is uitsluitend bedoeld voor Nederlandse volwassenen. De site is uitdrukkelijk niet geschikt voor Belgische particulieren.