One Touch Optie Strategie

Sinds 2 juli 2018 is de marketing, verkoop, en distributie van binaire opties aan retailbeleggers in Europa verboden door de ESMA. Het onderstaande artikel is geschreven vóór de ingang van dit verbod. Wij hebben het artikel online laten staan ter informatie, maar je moet dit niet zien als aansporing om te handelen of als financieel advies. Als een broker jou als particulier binaire opties verkoopt, overtreedt hij de wet en riskeert een boete. 

Als je op zoek bent naar een alternatieve belegging waarmee je geld kunt verdienen door actief te handelen, dan zijn CFD's erg interessant! Lees hier alles over de handel in CFD's.

Het ESMA verbod geldt niet voor professionele beleggers. Ben je een financiële pro? Dan kun je met deze link handelen in binaire opties.

 

 

one touch no touch binaire optie

Met binaire opties kun je op verschillende manieren speculeren op koersveranderingen. De meest elementaire variant is de hoog/laag-optie: hierbij voorspel je alleen de richting waarin de koers verandert. Een meer geavanceerde strategie met binaire opties is gebaseerd op de one-touch optie, ook wel touch/no-touch optie genoemd. Dit type binaire optie is bij uitstek geschikt in een volatiele markt. In dit artikel gaan we nader in op de manieren waarmee je geld kunt verdienen aan one-touch opties.Twee mogelijke uitkomsten

Zoals bij alle binaire opties heeft ook een one-touch optie binnen de looptijd van de optie maar twee mogelijke uitkomsten: een bepaald koersniveau wordt wel of niet gehaald. Met dit type optie speculeer je niet alleen op de richting van de koers, maar ook op de volatiliteit van de koers. Een hoge volatiliteit wil zeggen dat de koers veel zal veranderen; een lage volatiliteit wil zeggen dat de koers juist weinig verandert.

Er zijn twee varianten van de one-touch optie, namelijk de touch-variant (koersniveau wordt wel gehaald) en de no-touch-variant (koersniveau wordt niet gehaald). Deze varianten hebben elk hun eigen binaire opties strategie. Als je die kent, kun je geld verdienen in situaties waarin een gewone hoger/lager optie niet werkt.

Wanneer betaalt een touch optie uit?

Laten we om te beginnen bekijken in welke situaties een touch optie uitbetaald. Stel je voor dat je verwacht dat het aandeel Google (tegenwoordig Alphabet Inc.) de komende dag vooral naar boven zal bewegen. De huidige koers is $763,20. Je kunt dan een 'hoger' optie nemen. Je kunt echter ook een one touch optie nemen met een hoger koersdoel, bijvoorbeeld $5 hoger op $768,20. Het voordeel daarvan is dat als je koersdoel ook maar érgens tijdens de looptijd van de optie wordt gehaald, hij altijd uitbetaalt, ongeacht de slotkoers op het moment van expiratie.

binaire opties strategie one touch grafiek

In grafiek 1 zie je een mogelijk koersverloop van het aandeel Google waarbij deze optie zal uitbetalen. Je koopt de optie om precies 17:00, met een looptijd van 24 uur. Om 15:35 wordt het koersdoel voor het eerst aangetikt. Daarna blijft de koers wipwappen tussen $767,50 en $770,00. Daat maakt allemaal niet uit: zodra de koers is aangetikt, heb jij je winst binnen. Vandaar de naam 'one touch'.

Merk op dat in dit geval een 'hoger' optie ook had uitbetaald, omdat de slotkoers Google hoger is dan de openingskoers. Maar als de koers verder was teruggezakt, dan had een 'hoger' optie niet uitbetaald, en een 'one touch' binaire optie wel. Hoe dat uitpakt zie je in grafiek 2.

one touch of hoger lager binaire optie

In grafiek 2 bekijken we de situatie als je geen optie voor 24 uur maar voor 72 uur (3 dagen) had gekocht. In het begin stijgt de Google koers flink door, maar na ongeveer 48 uur keert de trend om. Vanaf dat moment wordt een rap dalende trend ingezet, die zelfs de openingskoers voorbij zakt. Na 72 uur, op het moment van expiratie, is de koers lager dan de beginkoers. Een hoger/lager optie had dan niet uitbetaald. Maar de one touch optie keert wel uit, omdat het koersdoel al in de eerste dag werd aangeraakt.

Speculeren op een hoge volatiliteit

Als je veel volatiliteit verwacht, is een touch optie de beste keuze. Daarbij zul je 3 parameters moeten kiezen: de looptijd van de optie, de meest waarschijnlijke koersrichting en de maximale verandering.

  • Looptijd: Je wilt het liefst een zo lang mogelijke looptijd voor een touch optie. Immers, hoe langer de looptijd, hoe groter de kans dat het koersdoel wordt aangeraakt. Als er een belangrijk nieuwsmoment plaatsvindt binnen de looptijd is dat des te beter!
  • Meest waarschijnlijke koersrichting: Je wilt voor een touch optie een koersdoel kiezen dat in de richting ligt van de koers trend. De kans is dan groter dat het doel geraakt wordt. Als er geen trend is waar te nemen negeer je deze parameter en baseer je je alleen op de volatiliteit.
  • Maximale verandering: Je moet je koersdoel zodanig nemen dat het dichter bij de huidige koers ligt dan de maximale verandering die je voorziet. Als je kunt kiezen uit verschillende koersdoelen met verschillende rendementen, ga dan niet altijd voor het hoogtste rendement, maar voor het koersdoel dat waarschijnlijk gehaald wordt.

Er is echter neit altijd sprake van volatiliteit in de markt. Bij een gebrek aan volatiliteit heb je een andere interessante optie: de 'no touch' binaire optie.

Wanneer betaalt een no-touch optie uit?

In een tweede voorbeeld bekijken we in welke situaties een no-touch optie uitbetaald. Zoals de naam al zegt, betaalt de optie uit als binnen de looptijd een bepaald koersniveau niet wordt gehaald. Dit is vooral interessant wanneer je verwacht dat de volatiliteit beperkt zal zijn.

Stel je voor dat de EUR/USD (de koers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar) op het moment 1,0923 is. Je verwacht weinig volatiliteit, of met andere woorden, je denkt dat de koers de komende 24 uur niet al te beweeglijk zal zijn. Je besluit daarom een no touch optie EUR/USD te kopen met een 'koersdoel' van 1,0953 (0,3 cent hoger dan de huidige koers) en een looptijd van 24 uur. Let op! Met een no touch optie wil je dat het 'koersdoel' niet gehaald wordt!

touch no touch binaire optie strategie grafiek

In grafiek 3 zie je het verloop van deze optie. De koers beweeegt voornamelijk zijwaarts, met een kleine fluctuatie op en neer. Na 24 uur is de koers niet eens in de buurt gekomen bij 1,0953, dus het koersdoel is niet aangetikt. Daarmee is je no touch optie 'in the money'.

Speculeren op een lage volatiliteit

Als je verwacht dat de koersbewegingen van een aandeel of index binnen een bepaalde periode beperkt zullen blijven, dan kun je hierop speculeren met de no-touch optie. Daarbij zul je 3 parameters moeten kiezen: de looptijd van de optie, de meest waarschijnlijke koersrichting en de maximale verandering.

  • Looptijd: Je wilt het liefst een zo kort mogelijke looptijd voor een no touch optie. Immers, hoe korter de looptijd, hoe kleiner de kans dat het koersdoel wordt aangeraakt. Kies in ieder heval een looptijd zodanig dat er geen belangrijke nieuwsmomenten binnen de looptijd liggen, want op zulke momenten is er vaak veel volatiliteit.
  • Meest waarschijnlijke koersrichting: Je wilt voor een no touch optie een koersdoel kiezen dat aan de andere kant ligt van de koersrichting. Bijvoorbeeld: als je een algemene koersrichting omlaag verwacht, wil je een koersdoel nemen dat boven de huidinge koers ligt (om de kans te verkleinen dat dit geraakt wordt).
  • Maximale verandering: Je moet je koersdoel zodanig nemen dat het verder van de huidige koers ligt dan de maximale verandering die je voorziet. Als je kunt kiezen uit verschillende koersdoelen met verschillende rendementen, ga dan niet altijd voor het hoogtste rendement, maar voor het koersdoel dat waarschijnlijk niet gehaald wordt.

Als je deze parameters juist inschat, dan levert de no touch binaire optie strategie je een mooi rendement op. Merk op dat een touch of een no touch optie goede handelskansen biedt bij een zijwaarts bewegende markt. De algehele koersrichting is dan weliswaar niet in te schatten, maar je kunt nog steeds op de volatiliteit speculeren. Een hoger/lager optie is in een zijwaarse ('ranging') markt niet aantrekkelijk: het is dan puur toeval of je wint of verliest.

Risico en rendement van one-touch opties

Het risico van one-touch opties wordt bepaald door twee factoren: de bandbreedte van de koers en de looptijd van de optie. Het is eenvoudig te beredeneren dat het risico van touch opties kleiner wordt naarmate de optie langer loopt. Immers, de koers heeft dan meer tijd om naar het koersniveau van de optie te bewegen. Voor no-touch opties geldt juist het omgekeerde; het risico bij deze opties wordt juist groter naarmate de looptijd toeneemt. Je wilt namelijk niet dat het koersniveau van de optie gehaald wordt; als je de koers meer tijd geeft om te bewegen is het risico dat je out of the money bent dus ook groter.

Voor de bandbreedte van touch opties geldt dat een kleine bandbreedte gunstig is (gemakkelijker om daarbuiten te komen), terwijl voor no-touch opties juist een grotere bandbreedte gunstig is (gemakkelijker om daar binnen te blijven).

Het rendement van de optie is meestal evenredig met het de bandbreedte en de looptijd. Naarmate het risico dat je bereid bent te lopen groter is, zal het uitkeringspercentage van de optie vaak groter zijn. Dit is echter niet altijd zo. Binaire opties brokers voorzien niet altijd de volatiliteit van een onderliggende waarde, zeker rondom belangrijke nieuwsfeiten. Je kunt met one touch opties dus profiteren van de informatie die de brokers over het hoofd zien!

Hoe kies ik mijn strategie bij one-touch opties?

Allereerst zul je moeten bepalen hoeveel risico je wilt lopen. Daarnaast moet je voorspellen of de koers van de onderliggende waarde (aandeel, valutapaar of index) veel of weinig volatiel zal zijn. Tenslotte doe je ook nog een uitspraak over de richting van de koers (omhoog of omlaag).

Voorbeeld 1: je wilt speculeren op een volatiele en stijgende AEX-index, maar een beperkt risico lopen. Dan koop je een touch optie met een koersniveau van bijvoorbeeld 10 punten hoger en een looptijd van 24 uur. De AEX-index heeft dan een dag de tijd om het gestelde koersniveau aan te tikken.

Voorbeeld 2: je wilt speculeren op een beperkte volatiliteit van het aandeel ABN-AMRO in opgaande richting en ben bereid om met een klein bedrag (laten we zeggen € 200) een fiks risico te lopen om een hoog rendement in de wacht te slepen. Je kiest dan een no-touch optie met een lange looptijd (zeg 7 dagen) en koersdoel net onder de huidige koers. Bijvoorbeeld een koersdoel van € 19,- bij een openingskoers van € 19,50. Zo lang de koers omhoog gaat, of in ieder geval neit de 19 euro aantikt, ben je in the money en kun je na eeen week je vakantie boeken! In het andere geval ben je inleg kwijt; gelukkig maar dat je slechts een beperkt bedrag geïnvesteerd had!

Tags:
word ook binaire optiehandelaar

Breng deze strategie in de praktijk

Wil je deze binaire optie trading strategie in de praktijk uitproberen? Dat kan met de geavanceerde trading software van broker Binary.com. Binary.com is een grote internationale broker, en een van de weinige brokers die nog Nederlandse klanten accepteerd. Binary.com biedt een van de hoogste rendementen in de markt (lees hier de recensie).

Met Binary.com haal je het maximale uit je opties. Begin nu met handelen bij Binary.com.

begin direct met handelen in binaire opties

Gerelateerde artikelen

Ontwikkel je eigen binaire opties strategieOntwikkel je eigen binaire opties strategie
Net als bij de handel in aandelen is er bij binaire opties strategie nodig om succesvol te kunnen zijn. Je investeert natuurlijk nooit zomaar ergens in zonder dat je een indicatie hebt van de Return On Investment. Als handelaar moet je je eigen kwaliteiten en inzichten toepassen om zo effectief...
Verdien aan de Amerikaanse presidentsverkiezingenVerdien aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen
Nog een paar dagen en dan is het zover. Op dinsdag 8 november 2016 kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Wordt het multimiljardair Donald Trump of ex-first-lady Hillary Clinton? De uitslag zal een flinke impact hebben op de financiële markten. Sommige economen voorspellen dat bij een...
Het Italiaans referendum en de Europese beurzenHet Italiaans referendum en de Europese beurzen
Vandaag, zondag 4 december 2016, stemmen de Italianen in een refendum over de plannen van Matteo Renzi over de hervorming van de grondwet. Dat klinkt als een lokale kwestie die vooral Italië aangaat. Maar de gevolgen voor heel Europa kunnen groot zijn. Dat zal ook te merken zijn op de financiële...
Verschillende soorten binaire optiesVerschillende soorten binaire opties
Er bestaan verschillende soorten binaire opties. Elk type binaire opties heeft zijn eigen voor- en nadelen, en niet alle handelsstrategieën zijn geschikt voor alle opties. In dit artikel bespreken we deze soorten (of types) binary options en de bijbehorende strategieën. Drie types binaire...

Deel deze pagina met je vrienden en kennissen

Deel dit met anderen

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Aanbieding

handel professioneel in binaire opties

Disclaimer

De handel in binaire opties is inherent risicovol. Met binaire optiehandel kan men in korte tijd veel geld verdienen of veel geld verliezen. In Europa is de verkoop, marketing, en distributie van binaire opties aan particulieren verboden. De strategieën en handelstips op deze site zijn alleen bestemd voor professionele traders. Voor alle overige bezoekers dient de inhoud van de site die gaat over binaire opties enkel ter informatie en vermaak.

De handel in forex en CFD's is risicovol. Door gebruik van een hefboom loopt men een grotere kans om zijn investering kwijt te raken. Tussen de 60 en 80 procent van de retailbeleggers lijdt verlies met CFD trading. Het is belangrijk dat de bezoeker goed begrijpt hoe CFD's werken, en nagaat of hij zich het risico wel kan permitteren.

Binoptie.nl is een informatieve website over het online actief beleggen in forex, CFD's, en binaire opties. Wij doen ons best om accurate en betrouwbare informatie te geven, maar wij verstrekken geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Alle beslissingen die de bezoeker neemt op basis van de inhoud van deze website zijn voor eigen risico en de verantwoordelijkheid van de bezoeker; noch Binoptie.nl, noch haar eigenaar(s) en/of medewerker(s) kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de resultaten daarvan. Binoptie.nl is uitsluitend bedoeld voor Nederlandse volwassenen. De site is uitdrukkelijk niet geschikt voor Belgische particulieren.