Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016

Sinds 2 juli 2018 is de marketing, verkoop, en distributie van binaire opties aan retailbeleggers in Europa verboden door de ESMA. Het onderstaande artikel is geschreven vóór de ingang van dit verbod. Wij hebben het artikel online laten staan ter informatie, maar je moet dit niet zien als aansporing om te handelen of als financieel advies. Als een broker jou als particulier binaire opties verkoopt, overtreedt hij de wet en riskeert een boete. 

Als je op zoek bent naar een alternatieve belegging waarmee je geld kunt verdienen door actief te handelen, dan zijn CFD's erg interessant! Lees hier alles over de handel in CFD's.

Het ESMA verbod geldt niet voor professionele beleggers. Ben je een financiële pro? Dan kun je met deze link handelen in binaire opties.

 

 

Amerikaanse presidentsverkiezingen geld verdienen op de beurs

Nog een paar dagen en dan is het zover. Op dinsdag 8 november 2016 kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Wordt het multimiljardair Donald Trump of ex-first-lady Hillary Clinton? De uitslag zal een flinke impact hebben op de financiële markten. Sommige economen voorspellen dat bij een overwinning van Trump de Amerikaanse beurs ineen zal storten.

Dat betekent dat er voor ons als actieve traders kansen liggen. Want of de koersen nu stijgen of dalen, met binaire opties valt altijd geld te verdienen bij grote bewegingen. In dit artikel staan we stil bij de gevolgen van de verkiezingen in de VS op diverse financiële activa. En natuurlijk vertellen we hoe jij daar geld aan kunt verdienen.

UPDATE 9 NOV 2016, 08:30: Donald Trump heeft de verkiezingen gewonnen. Lees over de gevolgen en nieuwe handelskansen in ons nieuwe artikel 'De beursdag na Trumps overwinning'.


Om te profiteren van de verkiezingsuitslag heb je een handelsrekening nodig. Heb je die nog niet? Klik dan hier om een rekening te openen zodat je direct in binaire opties op aandelen, indices, en valuta's kunt handelen.

De strijd is spannend

Kort voor de verkiezingen gaan de twee presidentskandidaten in de Verenigde Staten nek aan nek. Hillary Clinton leidt met 48,5% tegen 45,2% voor Donald Trump. En vergeet niet dat je in Amerika geen absolute meerderheid nodig hebt om president te worden. Door het stelsel van 'kiesmannen' kan Trump met een nipte minderheid toch winnen. Zo versloeg George W. Bush in 2000 Al Gore, terwijl Gore meer stemmen had.

Hoewel de strijd erg close is, lijken de meeste mensen niet te geloven dat Trump kan winnen. Hij is te extreem, te onervaren, en te onberekenbaar. Maar dat dachten ze ook met 'Brexit': zover zal het toch niet komen... en inmiddels maken de Britten zich klaar om de EU te verlaten. De experts van statistiek-website FiveThirtyEight.com schatten de winstkans van Trump zo rond de 35%. We kunnen de mogelijkheid van een Trump-presidenschap zeker niet uitsluiten.

Behalve voor een nieuwe president stemmen de Amerikanen dinsdag ook voor (een deel van) de senaat en voor het huis van afgevaardigden. Zeg maar de eerste en tweede kamer van het Amerikaanse parlement. Dat is belangrijk voor de markten, want als één partij zowel in het Witte Huis als in het parlement regeert dan kan die partij meer van zijn beleid doordrukken dan wanneer er een oppositie meerderheid is. Volgens economen doet de beurs het het beste bij een democratische president maar met een republikeins parlement.

De gevolgen voor de beurs

Deze verkiezingen zijn economisch belangrijker dan voorgaande verkiezingen. Dat komt vooral door de extreme ideeën van Donald Trump. Hij heeft in zijn vele toespraken beloofd om de belastingen te verlagen (vooral voor de rijken), meer te investeren in defensie en wegen, en om de staatsschuld langzamerhand af te lossen. En om een muur tussen de VS en Mexico te bouwen. Wie een beetje nadenkt snapt al snel dat dat niet allemaal kan.

Geld verdienen aan de Amerikaanse verkiezingsuitslag met binaire opties

Minder belasting betekent minder inkomsten voor de overheid. Investeringen in het leger en de infrastructuur kosten de staat juist meer geld. En als je minder binnenkrijgt maar meer uitgeeft, dan neemt de staatsschuld toe. Nu wil Trump ook een aantal zaken terugdraaien, zoals Obamacare en diverse regels op het gebied van milieu. Het is maar de vraag of dat opweegt tegen zijn andere plannen. En hoewel hij heeft gezegt "dat Mexico voor de muur gaat betalen" is het een raadsel hoe hij dat voor elkaar denkt te krijgen.

Nog veel belangrijker is dat Donald Trump de deuren van de VS wil sluiten voor internationale handel. Hij wil vooral de export uit goedkope landen zoals China en Mexico terugdringen. Wat hij over het hoofd lijkt te zien is dat andere landen op hun beurt de export uit Amerika gaan tegenhouden. Al met al is dit een drama voor de Amerikaanse economie. Tegelijkertijd wil hij de rente op de dollar verhogen, wat slecht is voor de concurrentiepositie van Amerikaanse bedrijven.

Tegen de verwachtingen in

In vergelijking met Donald Trump is Hillary Clinton het toonbeeld van matiging. Haar economisch beleid klinkt ronduit saai. Ze wil de handelsverdragen die onder president Obama begonnen zijn afronden. Ze wil de belastingen voor de allerrijksten licht verhogen en middenklasse gezinnen daarmee een lastenverlichting geven. En ze wil het minimumloon verhogen. Dit is grotendeels een voortzetting van het beleid van Barack Obama.

Saai is niet per se slecht. De verwachting is dat onder Clinton als president de bescheiden economische groei van de VS doorzet. En voor Amerikaanse bedrijven blijft het ondernemingsklimaat aantrekkelijk (met uitzondering van het minimumloon).

Op het moment heerst er echter onzekerheid op de beurs. Omdat de afgelopen weken de kans is toegenomen dat Trump president wordt, hebben de Amerikaanse beurzen moeten inleveren. De Dow Jones Index is de afgelopen maand met zo'n 2% afgenomen. Ook de Mexicaanse peso heeft het zwaar te verduren gehad, met een verlies van ongeveer 10% ten opzichte van de dollar. Hetzelfde geldt voor andere opkomende markten.

Als Hillary Clinton de verkiezingen wint dan zal er een zucht van verlichting over de beursvloer gaan. De Chinezen, de Mexicanen, en de grote Amerikaanse ondernemingen hoeven zich niet langer zorgen te maken over de aggressieve retoriek van Donald Trump. Dat geeft de dollar, de peso, en de Dow Jones index waarschijnlijk een oppepper.

Hoe kun je hier op handelen met binaire opties?

Om te beginnen moeten we nogmaals herhalen: bij binaire opties gaat het er alleen maar om of de koers omhoog of omlaag gaat, niet hoevéél omhoog of omlaag. Omdat Hillary veruit de grootste kans heeft om te winnen, is de kans op positief nieuws veel groter dan die op negatief nieuws. Wie dus de traditionele hoger/lager opties koopt doet er goed aan om in te zetten op winst voor Clinton. Enkele voorbeelden zijn:

  • Hoger (call) op de USD/CHF of de USD/JPY
  • Lager (put) op de USD/MXN
  • Hoger (call) op de S&P 500 of Dow Jones 30

Omdat de uitslagen van de verkiezingen in de nacht van dinsdag op woensdag bekendgemaakt worden, is het beste moment om een positie in te nemen dinsdag tijdens de openingstijden van de Amerikaanse beurs. Voor de zekerheid kun je er beter voor zorgen dat je al je binaire opties dinsdag vóór 20:00 hebt gekocht.

Als looptijd kies je het best voor opties van 24 uur. Dat geeft de Amerikanen de tijd om de stemmen te tellen, en de beurzen om op de uitslag te reageren. Als het goed gaat ben je 24 uur later dan zo'n 70-80% rijker. Met een kortere looptijd loop je het risico dat de uitslagen nog niet helemaal bekend zijn. Met een langere looptijd zijn er weer allerlei andere factoren die roet in het eten kunnen gooien.

No guts, no glory

Howel de winstkans van Trump kleiner is dan die van Clinton, zijn de gevolgen veel groter. Veel analysten verwachten een sell-off van Amerikaanse aandelen in de nacht van dinsdag op woensdag als Trump wint. Ook de dollar zal dan waarschijnlijk flink kelderen (denk aan wat er met de Britse pond gebeurde in de 'Brexit' nacht).

Voor traditionele high/low binaire opties is dit niet interessant. Bij een binaire put levert een koersdaling van 1% je precies hetzelfde rendement op als een beurskrach van 20%. Maar als je handelt in de riskantere touch/no-touch (of 'one touch') opties is dat anders. De vraag is dan of een bepaald (veraf liggend) koersdoel wel of niet gehaald gaat worden. En dat levert je dan een veel hoger rendement dan normaal op.

Dus zelfs als Trump maar 30% kans heeft om te winnen, kan dit het risico waard zijn, omdat one touch opties wel 300-500% rendement bovenop je investering uitkeren. Voor dit type optie wil je het liefst een langere looptijd dan 24 uur, zodat de optie meer kans heeft om zijn koersdoel te bereiken. Het blijft natuurlijk wel een high risk high return play.

Speciale acties rondom de verkiezingen

Met deze interessante handelskansen doen binaire opties brokers ook weer hun best om nieuwe klanten te werven. En daar doen ze aantrekkelijke aanbiedingen voor. Als je nog niet in binaire opties handelt dan is dit een mooi moment om in te stappen. En als je al wel handelt is het een goede kans om een nieuwe broker uit te proberen.

De twee beste acties zijn:

Optie24 promotie amerikaanse presidentsverkiezingen

Bij Nederlandse broker Optie24 krijg je vóór 8 november tot 150% bonus* bovenop je storting als je een nieuwe rekening opent. Dat stelt je dus in staat om met ruim tweemaal zoveel kapitaal te handelen als normaal. Let er wel op dat je je rekening uiterlijk op maandag 7 november tijdens kantooruren moet hebben geopend om hiervan te profiteren! Klik hier om een rekening te openen bij Optie24.

Optie24 is ook een van de weinige binaire opties brokers die klanten uit België accepteren.

Maximale waarde van deze promotie: EUR. 7.500,-.


Verkiezingen VS risicovrij handelen op de beurs

International top-broker Anyoption geeft je van 7 t/m 9 november drie dagen om 'risicovrij' te handelen. Dat wil zeggen: als je opties in the money eindigen mag je je winst houden. Als je out of the money eindigt betaalt Anyoption je investering terug**. Tot 7 november kun je je met deze link gratis registreren voor deze actie, daarna geldt een minimale storting.

Het mooie is dat je bij Anyoption in 'high yield' (one touch) opties kunt handelen op de Dow Jones index of de USD/JPY. De opties hebben een langere looptijd, en het rendement is 180-380% bovenop je investering. Helaas zijn ze alleen in het weekend verkrijgbaar, waardoor je ze niet met de risicovrije promotie kunt combineren.

Maximale waarde van deze promotie: EUR. 1.000,-


*Voor stortingen van 2.000 tot 5.000 euro. Voor stortingen van 500 tot 2.000 euro is de bonus 125%, en voor stortingen van 100 tot 500 euro is de bonus 75%. De speciale verkiezingsbonus is 25% hoger dan de normale bonus die Optie24 aanbiedt. Let erop dat de bonus niet direct opneembaar is om fraude tegen te gaan. Je moet het bonusbedrag eerst een aantal keer verhandelen voordat je het mag opnemen. De actie is alleen voor nieuwe klanten van Optie24 met een maximum van één per huishouden. Zie de website van Optie24.nl voor alle voorwaarden.

**Je krijgt de investering terugbetaald in de vorm van een bonus. Die bonus moet je eerst een aantal keer verhandelen voordat je hem mag opnemen. Je handelt dus niet helemaal zonder risico. Het maximale bedrag dat je vergoed krijgt is 1.000 euro. Tot 7 november kun je je gratis registreren, daarna geldt een minimale storting. Zie de website van Anyoption voor alle voorwaarden.

Tags:

Gerelateerde artikelen

Wat zijn binaire optiesWat zijn binaire opties
De handel in binaire opties is in korte tijd razend populair geworden. Veel mensen verdienen er zelfs hun brood mee. Maar wat zijn binaire opties precies? Hoe wijken ze af van normale opties? En hoe kun je zelf geld verdienen met binaire opties? In dit artikel gaan we in op deze vragen....
Binaire opties strategie: de 'one touch' optieBinaire opties strategie: de 'one touch' optie
Met binaire opties kun je op verschillende manieren speculeren op koersveranderingen. De meest elementaire variant is de hoog/laag-optie: hierbij voorspel je alleen de richting waarin de koers verandert. Een meer geavanceerde strategie met binaire opties is gebaseerd op de one-touch optie, ook wel...
De beursdag na Trumps overwinning: nieuwe kansenDe beursdag na Trumps overwinning: nieuwe kansen
HOUSTON, 9 NOV 2016, 08:00 NL TIJD. Hij was de underdog, maar Donald Trump heeft vrijwel zeker de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Niet alleen dat, maar de republikeinen hebben ook een meerderheid in het huis van afgevaardigden en de senaat verkregen. Dat betekent dat niets 'The Donald'...
Het Italiaans referendum en de Europese beurzenHet Italiaans referendum en de Europese beurzen
Vandaag, zondag 4 december 2016, stemmen de Italianen in een refendum over de plannen van Matteo Renzi over de hervorming van de grondwet. Dat klinkt als een lokale kwestie die vooral Italië aangaat. Maar de gevolgen voor heel Europa kunnen groot zijn. Dat zal ook te merken zijn op de financiële...

Deel deze pagina met je vrienden en kennissen

Deel dit met anderen

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Aanbieding

handel professioneel in binaire opties

Disclaimer

De handel in binaire opties is inherent risicovol. Met binaire optiehandel kan men in korte tijd veel geld verdienen of veel geld verliezen. In Europa is de verkoop, marketing, en distributie van binaire opties aan particulieren verboden. De strategieën en handelstips op deze site zijn alleen bestemd voor professionele traders. Voor alle overige bezoekers dient de inhoud van de site die gaat over binaire opties enkel ter informatie en vermaak.

De handel in forex en CFD's is risicovol. Door gebruik van een hefboom loopt men een grotere kans om zijn investering kwijt te raken. Tussen de 60 en 80 procent van de retailbeleggers lijdt verlies met CFD trading. Het is belangrijk dat de bezoeker goed begrijpt hoe CFD's werken, en nagaat of hij zich het risico wel kan permitteren.

Binoptie.nl is een informatieve website over het online actief beleggen in forex, CFD's, en binaire opties. Wij doen ons best om accurate en betrouwbare informatie te geven, maar wij verstrekken geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Alle beslissingen die de bezoeker neemt op basis van de inhoud van deze website zijn voor eigen risico en de verantwoordelijkheid van de bezoeker; noch Binoptie.nl, noch haar eigenaar(s) en/of medewerker(s) kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de resultaten daarvan. Binoptie.nl is uitsluitend bedoeld voor Nederlandse volwassenen. De site is uitdrukkelijk niet geschikt voor Belgische particulieren.