Hoeveel is een goed rendement

Sinds 2 juli 2018 is de marketing, verkoop, en distributie van binaire opties aan retailbeleggers in Europa verboden door de ESMA. Het onderstaande artikel is geschreven vóór de ingang van dit verbod. Wij hebben het artikel online laten staan ter informatie, maar je moet dit niet zien als aansporing om te handelen of als financieel advies. Als een broker jou als particulier binaire opties verkoopt, overtreedt hij de wet en riskeert een boete. 

Als je op zoek bent naar een alternatieve belegging waarmee je geld kunt verdienen door actief te handelen, dan zijn CFD's erg interessant! Lees hier alles over de handel in CFD's.

Het ESMA verbod geldt niet voor professionele beleggers. Ben je een financiële pro? Dan kun je met deze link handelen in binaire opties.

 

 

Hoeveel rendement op binaire opties is goed

Wanneer je naar de markt voor binaire opties kijkt valt het op dat de rendementen erg uiteenlopen. De ene optie keert maar net 50% uit bij winst, terwijl de andere binaire optie wel 1000% rendement belooft. Waardoor komen die grote verschillen? En hoeveel rendement op binaire opties is goed? Op die vragen geven we antwoord in dit artikel.

Om te beginnen is het belangrijk om rendement duidelijk te definiëren. Het rendement op een binaire optie wordt altijd uitgedrukt als percentage van de investering. Als een optie 70 procent rendement belooft, betekent dat: als je wint krijg je 70% van je investering als winst uitgekeerd, plus je ingelegde kapitaal. Dus als je 100 euro in deze optie had geïnvesteerd krijg je 170 euro terug (70 euro winst plus 100 euro investering).

 

 

Wanneer een binaire optie verliest, ben je doorgaans je hele investering kwijt. Dat is een rendement van -100% (daarom is het belangrijk om je risico's te spreiden.) Maar niet altijd! Sommige opties geven je een deel van je investering terug bij verlies. Bij broker Anyoption krijg je bijvoorbeeld 5-25 procent va het geïnvesteerde bedrag terug als je optie 'out of the money' eindigt. In dat geval ligt je rendement bij verlies tussen de -75% en -95%. (Lees hier meer over opties met restitutie.)

Als we over "het rendement" op een binaire optie spreken dan bedoelen we altijd het rendement bij winst. We gaan er vanuit dat het rendement bij verlies -100% is. In de gevallen waar dat niet zo is, spreken we over "effectief rendement". Het effectieve rendement is hoger dan het gewone rendement doordat je geld terug krijgt bij verlies. De berekening daarachter is wat ingewikkeld, en deze hebben we voor de geïnteresseerden onderaan dit artikel geplaatst.*

Het verband tussen rendement en risico

De belangrijkste reden voor verschillen in rendement op opties is verschil in risico. In het algemeen kun je zeggen: hoe meer risico, hoe meer rendement. Wat betekent dat in de praktijk? Als een optie een grotere kans heeft om 'out of the money' te eindigen, dan is het rendement hoger. Omgekeerd krijg je een lager rendement op opties die meer kans hebben om 'in the money' te eindigen.

Voor hoger/lager opties doet dit verschil er niet zo toe. Alle hoger/lager opties hebben in principe hetzelfde risico. Je probeert de opties te kopen waarvan je verwacht dat de kans het grootst is dat ze in de juiste richting bewegen.

Het is anders bij 'one touch' opties of bij in/out opties. Bijvoorbeeld: als de DAX beursindex nu op 12.800 staat, is de kans veel groter dat hij in de komende week de 13.000 aantikt dan dat hij de 13.500 aantikt. Een one-toch-optie met uitoefenprijs 13.500 zal daarom meer rendement geven dan een optie met uitoefenprijs 13.000. Maar de optie met het hogere rendement zal minder vaak met winst eindigen.

De relatie tussen rendement en risico zie je heel duidelijk bij de 'bubble options' van Anyoption. Daarbij kun je precies instellen binnen welke tijdsperiode je verwacht dat de onderliggende activa binnen een bepaalde prijs-zone eindigen. Hoe korter de tijdsperiode, hoe smaller de prijs-zone, en hoe verder van de huidige koers af je de 'bubble' plaatst, hoe hoger het rendement is. (Je kunt het traden met bubbles hier uitproberen.)

Andere redenen voor verschil in rendement

Een tweede reden voor rendementsverschillen is volatiliteit. Als een aandeel, index, of valutapaar meer beweeglijk is, is het voor een broker moeilijker om zijn risico af te dekken. Dat risico voor de broker wordt aan jou als handelaar doorberekend in de vorm van een lager rendement. 

Een derde reden is het verschil tussen brokers. Sommige brokers bieden een zeer volledige dienstverlening met cursussen, webinars, en live ondersteuning. Andere brokers bieden enkel een 'kaal' handelsplatform. Omdat alle diensten die een broker aanbiedt ergens van betaald moeten worden, zijn de rendementen bij een full-service broker vaak iets lager dan bij een basic broker.

Wil je weten welke broker het beste rendement biedt bij een bepaald niveau van dienstverlening? Kijk dan in ons overzicht met binaire opties brokers.

Hoeveel rendement is genoeg?

Door deze verschillen is het soms moeilijk te beoordelen of het rendement dat een broker aanbiedt goed genoeg is. Voor gewone high/low binaire opties kijken we hoe vaak je de richting correct moet voorspellen om winst te maken. Als je bijvoorbeeld opties koopt met een (effectief) rendement van 67%, dan moeten je voorspellingen gemiddeld zes van de tien keer juist zijn om geld te verdienen. Heb je vaker gelijk, dan maak je meer winst. 

We hebben deze analyse voor een aantal rendementsniveau's gemaakt en in de onderstaande tabel gezet.

 

Rendement Hoe vaak moet je het goed voorspellen
50% 67 van de 100 keer
60% 63 van de 100 keer
70% 59 van de 100 keer
80% 56 van de 100 keer
90% 53 van de 100 keer

 

Zoals je ziet moet je bij een rendement van 50% twee van de drie keer (of 67 van de 100) een juiste voorspelling doen om break-even te handelen. Bij een rendement van 90% is dat slechts 53 van de 100 keer, of tewel nét iets meer dan de helft. Hogere rendementen kom je bij gewone binaire opties eigenlijk niet tegen, omdat dan zelfs iemand die blind gokt nog winst zou maken (en de broker dus verlies zou lijden).

Wij zijn van mening dat een goede binaire optiehandelaar het in minimaal 60 van de 100 gevallen bij het juiste eind moet hebben. Zit je daar onder, dan moet je aan je vaardigheden werken (bijvoorbeeld door onze strategie artikelen te lezen of door meer te oefenen). Dat betekent dat rendementen vanaf 70% voor de meeste traders acceptabel zijn. Een rendement van minder dan 70% moet je alleen accepteren als je er sterk van overtuigd bent dat je de koersrichting goed kunt voorspellen.

Een rendement van 75% is goed; je moet dan in 58 van de 100 gevallen een juiste voorspelling maken om positief te eindigen. Een rendement van 80% is zeer goed. Een rendement van boven de 85% is super, en zelfs voor onervaren traders aantrekkelijk.

Extra hoog rendement met high yield options

Bij veel brokers zien we zogenaamde 'high yield options' of hoog-rendement opties. In tegenstelling tot bij normale high/low opties leveren deze opties meer dan 100% rendement op bij winst. Betekent dat dat de broker automatisch verlies lijdt? Nee, want high yield opties eindigen vaker out of the money.

Zulke hoge rendementen zijn zeer verleidelijk. Kun je meer verdienen door in high yield opties te handelen? Dat hangt van de optie af. Anyoption verkoopt bijvoorbeeld lange-termijn opties op de olieprijs met een rendement van 900% en een looptijd tot het eind van de maand. Je hoeft het maar één op de tien keer goed te hebben om winst te maken met deze opties.

Maar... het koersdoel van deze binaire opties is erg onwaarschijnlijk. Om met winst te eindigen moet de olieprijs voor het eind van de maand maar liefst 30% stijgen (of dalen, in het geval van een put optie). Hoe vaak komt het voor dat olie binnen een maand tijd met 30% verandert? De laatste keer was in mei 2009. Met andere woorden: niet zo vaak. In de meeste gevallen ben je dus beter af met een gewone binaire opte. Maar áls je high return option een keer wint, dan maak je wel direct een mooie winstklapper.

Een bijzondere situatie waarin de high yield optie een goede koop is, is bij een belangrijk nieuwsfeit. Neem bijvoorbeeld het Britse referendum over Brexit in 2016. Daarbij verloor de Britse pond binnen één dag 10% van zijn waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Als je toen een high yield put optie GBP/USD had gekocht, had je een fantastisch rendement behaald.

Conclusie

Het rendement dat je krijgt op binaire opties loopt sterk uiteen. De belangrijkste reden hiervoor is risico. Hoe meer risico, hoe hoger je rendement bij winst. Voor gewone high/low binaire opties moet je streven naar een rendement van minimaal 70%. Als je dan in zes van de tien gevallen de koersrichting juist weet te voorspellen maak je winst.

High yield opties kunnen een enorm rendement bieden, maar meestal eindigen ze out of the money. Koop deze opties alleen als je goede reden hebt om een grote koersverandering te verwachten.

 

 

 

* Het effectief rendement bereken je als volgt. Omdat je bij verlies een deel van je inleg terugkrijgt, heb je effectief minder geld geriskeerd. Immers, als je 100 euro inlegt maar bij verlies altijd 10% terugkrijgt, dan heb je eigenlijk maar 90 euro geriskeerd. De berekening is: effectief rendement = (rendement * 100) / (100 - teruggave bij verlies). Voorbeeld: Een binaire optie heeft een rendement van 65%, maar keert bij verlies een restitutie van 15% uit. Het effectieve rendement = (65*100) / (100-15) = 6.500 / 85 = 76,5%.

Tags:

Deel deze pagina met je vrienden en kennissen

Deel dit met anderen

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Aanbieding

handel professioneel in binaire opties

Disclaimer

De handel in binaire opties is inherent risicovol. Met binaire optiehandel kan men in korte tijd veel geld verdienen of veel geld verliezen. In Europa is de verkoop, marketing, en distributie van binaire opties aan particulieren verboden. De strategieën en handelstips op deze site zijn alleen bestemd voor professionele traders. Voor alle overige bezoekers dient de inhoud van de site die gaat over binaire opties enkel ter informatie en vermaak.

De handel in forex en CFD's is risicovol. Door gebruik van een hefboom loopt men een grotere kans om zijn investering kwijt te raken. Tussen de 60 en 80 procent van de retailbeleggers lijdt verlies met CFD trading. Het is belangrijk dat de bezoeker goed begrijpt hoe CFD's werken, en nagaat of hij zich het risico wel kan permitteren.

Binoptie.nl is een informatieve website over het online actief beleggen in forex, CFD's, en binaire opties. Wij doen ons best om accurate en betrouwbare informatie te geven, maar wij verstrekken geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Alle beslissingen die de bezoeker neemt op basis van de inhoud van deze website zijn voor eigen risico en de verantwoordelijkheid van de bezoeker; noch Binoptie.nl, noch haar eigenaar(s) en/of medewerker(s) kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de resultaten daarvan. Binoptie.nl is uitsluitend bedoeld voor Nederlandse volwassenen. De site is uitdrukkelijk niet geschikt voor Belgische particulieren.