Binaire opties in 2016

Sinds 2 juli 2018 is de marketing, verkoop, en distributie van binaire opties aan retailbeleggers in Europa verboden door de ESMA. Het onderstaande artikel is geschreven vóór de ingang van dit verbod. Wij hebben het artikel online laten staan ter informatie, maar je moet dit niet zien als aansporing om te handelen of als financieel advies. Als een broker jou als particulier binaire opties verkoopt, overtreedt hij de wet en riskeert een boete. 

Als je op zoek bent naar een alternatieve belegging waarmee je geld kunt verdienen door actief te handelen, dan zijn CFD's erg interessant! Lees hier alles over de handel in CFD's.

Het ESMA verbod geldt niet voor professionele beleggers. Ben je een financiële pro? Dan kun je met deze link handelen in binaire opties.

 

 

binaire opties op de beurs in 2016

We zijn inmiddels alweer een paar weken verder in het kalenderjaar 2016. Op de 1e handelsdag van het nieuwe jaar (4 januari) werden beleggers direct opgeschrikt door een crash op de beurs in China die ook de andere beurzen in de wereld even deed sidderen.

Voor traders in binaire opties is de vraag wat de beurs in 2016 verder nog zal brengen en welke kansen en bedreigingen dit voor jou biedt. In dit artikel bespreken we enkele algemene economische trends en de verwachtingen voor verschillende regio's en aandelen.

Algemene economische trends in 2016

De belangrijkste twee factoren voor de wereldwijde handel en beurskoersen zijn ongetwijfeld de groei in China (of het gebrek daaraan) en de olieprijs.

Nu de bubbel in China gebarsten is (wat voor niemand eigenlijk een verrassing had hoeven zijn) is de vraag welke richting de Chinese economie op zal gaan. De maakindustrie in China staat onder sterke druk en de vraag is in hoeverre een toenemende binnenlandse vraag in China kan zorgen voor voldoende groeikansen. De Chinese overheid belooft nog altijd wonderen maar verzuimt intussen om de nodige economische liberalisaties door te voeren.

Als de groei in China tegenvalt, dan heeft dat negatieve gevolgen voor grondstoffenprijzen ('commodities'). China is de grootste grondstoffen-importeur ter wereld, en minder vraag betekent een daling van de prijs. Dat zet ook de koersen van bedrijven die deze grondstoffen produceren onder druk. Een uitgelezen kans om te profiteren met binaire put-opties.

Op de oliemarkt dalen ondertussen de prijzen van futures tot onder $30 per vat Brent-olie. Dit komt door overproductie vanuit de OPEC-landen en Rusland, de verwachte nieuwe stroom olie vanuit Iran, en door de afnemende vraag vanuit China. Wacht tot de olieprijs zijn dieptepunt heeft bereikt, en profiteer dan van de koersstijging die volgt.

Volgens analisten kunnen we voor 2016 een gematigde economische groei verwachten in ontwikkelde economieën. Vooralsnog leidt de crisis in China tot een bijstelling van de verwachtingen naar beneden. De lage olieprijs daarentegen zorgt voor lage energiekosten, en dat is wél goed voor bedrijven in manufacturing.

Verwachtingen naar regio

Met de aanhoudende lage rentestanden in de westerse wereld (Verenigde Staten, Europa, Japan) zal investeringskapitaal zijn weg blijven zoeken naar de aandelenbeurzen. Daarbij geldt de wet van de communicerende vaten: als beleggers hun kapitaal aan de ene regio onttrekken (zoals bijvoorbeeld op dit moment aan China) dan zullen zij dit kapitaal ergens moeten herplaatsen (bijvoorbeeld in een andere regio of in een ander type waarde zoals obligaties).

Eind 2015 zijn er meerdere positieve indicatoren voor zowel de Verenigde Staten (lage werkeloosheid) als Japan (ondergewaardeerde aandelen en goedkope yen). Dit biedt mogelijkheden voor traders in binaire opties: in de Verenigde Staten is het vooral de S&P500 die je in de gaten moet houden, in Japan de Nikkei-index. Het lijkt daarentegen verstandig om ver weg te blijven van aandelen of indices China (Hang-Sen- of Shanghai-index), tenzij je een erg goklustige trader bent.

Bedenk wel dat zoals altijd timing essentieel is: in een opgaande markt is het de kunst om long te gaan in de dalen (met bijvoorbeeld een hoger-optie) en short op de pieken (met een lager-optie). Schrik ook niet van een hoge volatiliteit: voor veel beleggers zijn dit onzekere tijden, waardoor er grote uitschieters naar zowel boven als beneden kunnen voorkomen. Maar deze volatiliteit biedt juist kansen voor jou als trader als je op de juiste manier hierop weet in te spelen (bijvoorbeeld met een boundary out-optie).

Verwachtingen voor aandelen in 2016

Vele bedrijven die ontstaan zijn vanuit de Internethype (zoals Apple, Google en Facebook) zijn inmiddels hun pioniersfase ver voorbij en behoren tot de gevestigde orde. Zullen zij in 2016 in staat zijn consumenten te verrassen met echt nieuwe, innovatieve producten? Het meest waarschijnlijke antwoord hierop is: "nee". Zo is het tempo waarmee Apple nieuwe producten naar de markt brengt in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald.

Omdat technologiebedrijven echter populair zijn bij vele beleggers is het toch verstandig om deze goed in de gaten te houden en te profiteren van tijdelijke swings. Maar houd rekening met mogelijke teleurstellingen. Ook hier kun jij als trader in binaire opties winst mee maken met een shortpositie (laag-optie of one-touch-optie)!

Als je bereid bent wat meer risico te nemen kan het lucratief zijn om te speculeren op fusies en overnames. Zo lijkt Vodafone (na gestaakte onderhandelingen in juni 2015) opnieuw in gesprek met Liberty Global over een mogelijke fusie met kabelaar Ziggo. Ongeacht de uitkomst van deze onderhandelingen zal dit ongetwijfeld leiden tot volatiliteit in het aandeel Vodafone. Dit biedt dus kansen voor de trader in binaire opties: een goede timing zal worden beloond.

Ook het Nederlandse KPN lijkt opnieuw een geschikte overnamekandidaat onder het nieuws dat het Franse Orange op zoek is naar nieuwe overnames. Om te kunnen profiteren van binaire opties is dus belangrijk het nieuws over fusies en overnames goed in de gaten te houden.

Minder spannend dan een nieuwe iPhone zijn shampoo en ijsjes. Toch zijn aandelen van grote concerns in FMCG (fast moving consumer goods) nog steeds erg intrek bij beleggers. Zo liet Unilever in het 3e kwartaal van 2015 sterke cijfers zien in de groei van de omzet. Andere aandelen in deze sector om in de gaten te blijven houden zijn de Zwitserse Nestlé en het Amerikaanse Proctor & Gamble.

Conclusies over de beurs in 2016

Al met al zijn er voor jou als trader in binaire opties voldoende kansen in 2016. Gedeeltelijk heeft de koerscorrectie in China (die ook niet veel langer kon uitblijven) al plaatsgevonden; dit geeft gelijk direct meer ruimte voor de weg naar boven. Zorg ervoor dat je ook het komende jaar de berichten over bedrijven goed blijft volgen en houd je timing in de gaten.

En vergeet niet te profiteren van kleine swings op de korte termijn. Immers, om te verdienen aan een binaire optie hoft de koers maar één cent in de juiste richting te bewegen om je tot 87% rendement op te leveren. Die kleine swings kunnen jou dus rijk maken. Wij van binopties.nl wensen je in ieder geval veel succes op de beurs toe in 2016!

Tags:
word ook binaire optiehandelaar

Breng deze strategie in de praktijk

Wil je deze binaire optie trading strategie in de praktijk uitproberen? Dat kan met de geavanceerde trading software van broker Binary.com. Binary.com is een grote internationale broker, en een van de weinige brokers die nog Nederlandse klanten accepteerd. Binary.com biedt een van de hoogste rendementen in de markt (lees hier de recensie).

Met Binary.com haal je het maximale uit je opties. Begin nu met handelen bij Binary.com.

begin direct met handelen in binaire opties

Gerelateerde artikelen

Geld verdienen met binaire optiesGeld verdienen met binaire opties
Veel actieve beleggers verdienen geld met het online handelen in binaire opties. Waarom zijn binaire opties zo'n aantrekkelijke manier om geld te verdienen op internet? Omdat het een gemakkelijk financieel product is, waarbij je gebruik kunt maken van de kennis die je al hebt over bedrijven,...
Verschillende soorten binaire optiesVerschillende soorten binaire opties
Er bestaan verschillende soorten binaire opties. Elk type binaire opties heeft zijn eigen voor- en nadelen, en niet alle handelsstrategieën zijn geschikt voor alle opties. In dit artikel bespreken we deze soorten (of types) binary options en de bijbehorende strategieën. Drie types binaire...
Binaire opties op grondstoffen (commodities) Binaire opties op grondstoffen (commodities)
De prijzen van grondstoffen hebben altijd een grote invloed gehad op de economie van een land. Sommige landen zijn zelfs bijna geheel afhankelijk van een bepaalde grondstof. Bijvoorbeeld voor landen in het Midden-Oosten is de ruwe olieprijs de belangrijkste bron van inkomsten. Maar ook Nederland...
Binaire opties op beursindicesBinaire opties op beursindices
Binaire opties op de AEX zijn een fantastisch instrument om voordeel te halen uit de volatiliteit van de Nederlandse beurs. Dit artikel legt uit hoe binaire opties op beursindices zoals de Amsterdam Exchange Index (AEX) werken en hoe deze lucratieve manier van online beleggen deel kan uitmaken van...

Deel deze pagina met je vrienden en kennissen

Deel dit met anderen

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Aanbieding

handel professioneel in binaire opties

Disclaimer

De handel in binaire opties is inherent risicovol. Met binaire optiehandel kan men in korte tijd veel geld verdienen of veel geld verliezen. In Europa is de verkoop, marketing, en distributie van binaire opties aan particulieren verboden. De strategieën en handelstips op deze site zijn alleen bestemd voor professionele traders. Voor alle overige bezoekers dient de inhoud van de site die gaat over binaire opties enkel ter informatie en vermaak.

De handel in forex en CFD's is risicovol. Door gebruik van een hefboom loopt men een grotere kans om zijn investering kwijt te raken. Tussen de 60 en 80 procent van de retailbeleggers lijdt verlies met CFD trading. Het is belangrijk dat de bezoeker goed begrijpt hoe CFD's werken, en nagaat of hij zich het risico wel kan permitteren.

Binoptie.nl is een informatieve website over het online actief beleggen in forex, CFD's, en binaire opties. Wij doen ons best om accurate en betrouwbare informatie te geven, maar wij verstrekken geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Alle beslissingen die de bezoeker neemt op basis van de inhoud van deze website zijn voor eigen risico en de verantwoordelijkheid van de bezoeker; noch Binoptie.nl, noch haar eigenaar(s) en/of medewerker(s) kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de resultaten daarvan. Binoptie.nl is uitsluitend bedoeld voor Nederlandse volwassenen. De site is uitdrukkelijk niet geschikt voor Belgische particulieren.